ZUSJES
VAN
DIJK

THEATER // KOKEN

ZOMER 2022: KOOKVOORSTELLING

RODE ROZEN
& FAMILIE

Deze zomer spelen ZUSJES VAN DIJK hun nieuwe kookvoorstelling "Rode rozen & familie".Je geniet van een biologisch vijfgangendiner, in de open lucht op het landgoed van de Stadsboerderij in Almere.

Aafke Buringh liet zich tijdens het schrijven inspireren door de Mexicaanse roman ‘Como agua para chocolate’ van Laura Esquival. Een roman waarin alles samenkomt; heerlijk eten, magische momenten, onbereikbare liefde en een familie die het met elkaar moet volhouden.
Dit verhaal inspireerde haar om een nieuw stuk te schrijven dat ze wederom met haar eigen familie op het toneel gaat brengen.

Een toneelstuk waarin eten als een metafoor voor het leven wordt gebruikt, waar de gasten een vijfgangendiner krijgen uitgeserveerd en de familie zorgt voor een tragikomische avond.
De voorstelling is alleen deze zomer te zien op de Stadsboerderij in Almere.

Vanaf 11 augustus 2022
Reserveren is verplicht. Voor meer informatie zie onderaan de pagina.

Met en door: Aafke Buringh, Yorick Zwart, Saskia Bonarius, Trees van Dijk, Rinus Knobel, Liesje Knobel, Melle Zwart, Simon Zwart, Timothy de Gilde en Ludo Hoogmartens  
In samenwerking met Stichting Human Inc., Altravolta en Stadsboerderij Almere

Mede mogelijk gemaakt door: NORMA Feniks Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Cultuurfonds Almere, VSB fonds, Tineke van den Berg, Tom Saat

ZUSJES VAN DIJK & ALTRAVOLTA

ZUSJES VAN DIJK en ALTRAVOLTA zijn samen een echte kook- en theaterfamilie. Trees van Dijk en Rinus Knobel gaven jarenlang leiding aan een theatergezelschap in Nijmegen. In 2000 hebben zij hun kookbedrijf Altravolta opgericht. De combinatie van theater en eten hebben zij overgedragen op hun dochters Aafke en Liesje, die naast hun carrière in het theater koken voor groepen onder de naam Zusjes van Dijk.

DE STADSBOERDERIJ ALMERE

De Stadsboerderij is een biodynamisch bedrijf met koeien, akkerbouw en groenteteelt op het stadslandgoed De Kemphaan in Almere. De graasgebieden en de akkers liggen verspreid in en rond de stad. Elke zaterdagochtend is er een biologische Boerenmarkt in de grote schuur. In diezelfde schuur zal de culinaire voorstelling "Rode rozen & familie" plaatsvinden.

SPEELDATA

Datum Voorstelling Tijd
do 11 augustus 2022 RODE ROZEN & FAMILIE 18u00 UITVERKOCHT
vr 12 augustus 2022 RODE ROZEN & FAMILIE 18u00
za 13 augustus 2022 RODE ROZEN & FAMILIE 18u00 UITVERKOCHT
zo 14 augustus 2022 RODE ROZEN & FAMILIE 17u00 UITVERKOCHT
do 18 augustus 2022 RODE ROZEN & FAMILIE 18u00 UITVERKOCHT
vr 19 augustus 2022 RODE ROZEN & FAMILIE 18u00 UITVERKOCHT
za 20 augustus 2022 RODE ROZEN & FAMILIE 18u00 UITVERKOCHT
zo 21 augustus 2022 RODE ROZEN & FAMILIE 17u00 UITVERKOCHT
do 25 augustus 2022 RODE ROZEN & FAMILIE 18u00 UITVERKOCHT
vr 26 augustus 2022 RODE ROZEN & FAMILIE 18u00 UITVERKOCHT
za 27 augustus 2022 RODE ROZEN & FAMILIE 18u00 UITVERKOCHT
zo 28 augustus 2022 RODE ROZEN & FAMILIE 17u00 UITVERKOCHT

U bent vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling welkom. De avond duurt doorgaans tot ca. 21u00, op zondag tot 20u00.

LOCATIE

Diner en voorstelling vinden plaats in de gigantische open kapschuur van de Stadsboerderij in Almere. U zit dus buiten, maar onder alle weersomstandigheden droog. Houd rekening met mogelijke kilte in de loop van de avond.

PRIJS

Voorstelling, inclusief het biologisch Mexicaans vijfgangendiner en welkomstdrankje bedraagt €42,50 per persoon. Het vlees dat we gebruiken komt van de Stadsboerderij. Eet u liever geen vlees of hebt u andere taboes, dan kunt u dat doorgeven via de mail waarmee u reserveert.

RESERVEREN

Om te reserveren kunt u een mailtje sturen naar roderozenenfamilie@gmail.com. Vermeld daarin uw naam, de datum, met hoeveel mensen u komt en eventuele dieetwensen. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.


Medewerkers
Het initiatief komt van Aafke Buringh, Yorick Zwart en Saskia Bonarius. Zij zijn allen acteurs, met een passie voor koken en lekker eten. Onder de naam ZUSJES VAN DIJK hebben zij de afgelopen jaren vaker gekookt op de Stadsboerderij rondom de zomervoorstellingen van Theater Suburbia.
Trees van Dijk en Rinus Knobel werken al hun hele leven in het theater en zijn daarnaast eigenaar van het kookbedrijf ALTRAVOLTA.

Tineke van den Berg van de Stadsboerderij zijn we grote dank verschuldigd voor het mogelijk maken van dit initiatief, Liesje Knobel voor haar goede adviezen en het maken van de website.